אנו עדים לאחדות מלאכותית המחפה על חילוקי דעות ועמדות אופורטוניסטיות שהן רחוקות מכל אופק שמאלי או דמוקרטי. הרשימה המשותפת מסרבת לנקוט עמדה ברורה בכל שאלה גורלית שעומדת על הפרק ומעסיקה את העם הפלסטיני. לרשימה המשותפת אין עמדה לגבי הטבח בסוריה או ביחס למשטר א-סיסי במצרים, בשל המחלוקות הפנימיות והנסיון של כל מרכיביה לשמור על אחדות בכל מחיר. אין לרשימה עמדה אחת ביחס לועידה האזורית, ויש בתוכה חילוקי דעות ביחס לפת"ח וחמאס. גם אין לה אסטרטגיה ברורה לגבי הפניה לרחוב הישראלי. האסלמים מתנגדים לשתף פעולה עם כוחות וארגונים ליברלים ישראלים, ומתנגדים לערכים בסיסיים כמו זכות האשה וחרויות הפרט. אנשי חד"ש אמנם קוראים לשיתוף יהודי ערבי אבל שומרים על עמדתם הפשיסטית התומכת במשטרים של בשאר אסד, והגנרל א-סיסי. כל זאת בשעה שבל"ד נמצא במצב של הכחשת המציאות תוך שהוא מייצר כל יום "מאבק" לאומי לשחרור פלסטין במנותק ממה שקורה סביבנו. ה"מאבק" האחרון היה פרשת חה"כ לשעבר באסל גטאס שנאלץ להתפטר מהכנסת ולהסכים למאסר של שנתיים על רקע הברחת מכשירי טלפון לכלא.
המשימות של מפלגת דעם בתקופה הנוכחית
מפלגת דעם ראתה בעלייתו של האביב הערבי תשובה לזרמים ששלטו עד אז בעולם הערבי: הציר הדתי-פונדמנטליסטי (איראן, חיזבאללה, חמאס) והציר של הדיקטטורות החילוניות והמלוכניות (סעודיה,ירדן, סוריה, הרש"פ). התקווה כי קיים אופק דמוקרטי להמונים במזה"ת, ושאופק זה ירכוש אוהדים גם בתוך ישראל היה מנוע חשוב לפעילויותינו לא רק במישור הארגוני, כמו קיום הפגנות, משמרות מחאה, ימי עיון ומאמרים – אלא ייחד את מפלגת דעם מול שאר הכוחות הפוליטים, מהאסלאמים ועד הקומוניסטים. הדעיכה של התנועה המהפכנית, וכיבוש הזירה מחדש ע"י אסד ואיראן מצד אחד, ותנועות ג'יהאדיסטיות הנתמכות על ידי סעודיה וקטר מצד שני, פוגעת בדרך השלישית, הדרך הדמוקרטית, הפלורליסטית.
נצחונם של הזרמים הימניים, הגזעניים והשמרנים כובש יותר ויותר מאחזים. בראש וראשונה ארה"ב של טראמפ, פוטין ברוסיה, לה פן בצרפת, ארדואן בתורכיה ונתניהו בישראל. טראמפ שינה את יחסי הכוחות העולמיים ופתח תקופה של חוסר יציבות עולמית. הוא מנצל את הפחד מהעתיד ואת הסבל של מליוני אזרחים ועובדים, שנשארו מחוץ לזירה הכלכלית והפוליטית והפכו לקורבן של המשטר הקפיטליסטי בתקופת הגלובליזציה. בדו"ח הקודם לועד המרכזי שהגשנו בדצמבר 2016 הדגשנו את עמדתנו כלפי מעמד הפועלים ותפקידו השמרני בבחירות בארה"ב ובמשאל העם אודות הברקזיט בבריטניה כך:
"מעמד הפועלים המסורתי אינו משחק עוד תפקיד מרכזי בייצור, ומכאן שאינו יכול למלא את התפקיד המהפכני שהוא מלא בתחילת המאה העשרים, ובמיוחד במהפכה הסוציאליסטית ברוסיה. יתר על כן, המהפכה הטכנולוגית קצצה בכח העבודה לטובת הרובוטיקה. ההתפתחות המהירה בתחום זה תגרום להחלפה מהירה של ידיים עובדות ברובוטים, ותשאיר את העובדים מובטלים. התסכול של הפועלים הלבנים, שבעבר הרכיבו את "האריסטוקרטיה הפועלית" (המאורגנת, הבטוחה בעתידה) נובעת מההבנה שההתפתחות והחדשנות פסחו עליהם והשאירו אותם חסרי ערך בשולים. בעבר הם היו עמוד התווך של המשטר הדמוקרטי, התגייסו למפלגות הפועלים ולמפלגה הדמוקרטית באמריקה, תמכו במעורבויות צבאיות כמו בוייאטנאם, הם היו בעלי עמדה
כתיבת תגובה