הצטרפותה של סיעת עיר לכולנו לקואליציה של רון חולדאי סותמת את הגולל על קיומה של אופוזיציה בדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון – מדינת תל אביב. מועצת העיר תל אביב מונה 31 חברים וכולם חתמו על הסכמים קואליציוניים עם ראש העיר, רון חולדאי. חברי סיעת עיר לכולנו היו אחרוני המצטרפים.
הוויכוחים ברשתות החברתיות, בעקבות החלטת האסיפה הכללית של הסיעה, משקפים אכזבה גדולה שמקורה בציפיות שתלו אלפי מצביעים תל אביבים בהבטחות הרשימה – להוות אלטרנטיבה לשלטון רון חולדאי. ב-2008 היתה עיר לכולנו רשימה חברתית ואנטי-קפיטליסטית בהנהגה שמאלית ושימשה מסגרת פוליטית לשלל מאבקים חברתיים ברחבי תל אביב, מדרום ועד צפון. אך בשנת 2013 הפכה לרשימה דרומית צרה בהנהגה ימנית ובתמיכה שמאלית.
עיקר אכזבתם של מצביעי ופעילי הסיעה טמון בהפרת ההבטחה שניתנה לבוחרים, לפיה עיר לכולנו תהווה האופוזיציה לרון חולדאי. "אנחנו לא מרצ" קראו סיסמאות הבחירות. אולם, נדמה שאך טבעי שרשימה שהרכבה ימני בעיקרו תמצא את ביתה בקואליציה של רון חולדאי. לימין ולשכונות דרום תל אביב רשימות רבות ורובן נכנסו למועצה ואף מאיישות את ספסלי הקואליציה. רשימות אלה גורפות את התמיכה בהן על בסיס איבה לתושבי צפון העיר ולפליטים ועל בסיס הקיטוב המתמשך בין תושבי תל-אביב לבין ערביי יפו. הנהגת עיר לכולנו הנוכחית לא ביטאה קול שונה מזה ואיבדה את מקומה כאלטרנטיבה שמאלית בתל אביב עוד בטרם נמנו הקולות בקלפיות.
עיר לכולנו היתה אור המגדלור של ספינת המחאה החברתית שעגנה בשדרות רוטשילד ב-2011, כשנצנוציו הראשונים נראו עם הקמת הרשימה ב-2008. מצוקת הדיור עקב הקפיצה האסטרונומית במחירי הדירות לקנייה ובמחירי שכר הדירה העניקו למאבקה לשינוי של עיר לכולנו גיבוי מוסרי ועקרוני רחב והיא שבישרה את בואה של המחאה החברתית.
אולם, חמש שנות פעילות אינטנסיבית של סיעת עיר לכולנו באופוזיציה שחקו אותה. ההנהגה השמאלית ויוזמי הרשימה לא השכילו לאחד כוחות עם מאבקי הפליטים וערביי יפו, ופינו מקומם לפלג הימני מכפר שלם ולהנהגתו, אשר הנגידו את מאבק הדרום העני לצפון העשיר. המנעות מיצירת סולידריות עם מצוקת הפליטים, משיתוף פעולה אמיתי עם ערביי יפו ומהאפשרות לייצר מאבק ציבורי רחב – מצפון ועד דרום – נגד שלטון חולדאי, הצביע על כך שהדרך לקואליציה תהיה קצרה.
מוזרה ותמוהה השתלבותם של פעילי שמאל שהלכו שולל אחר יושב ראש הסיעה, אהרון מדואל, כשהם מעדיפים את הקונצנזוס "הלאומי" עם איש ליכוד על פני קריאת תגר על השיטה הקיימת, המקדמת אפלייה כלכלית, הדרה של חלשים וגזענות, שיטה המיוצגת כיום על ידי הקואליציה הנוכחית בעירייה. פעילים אלו נתנו ידם למחיקת האג'נדה השמאלית של עיר לכולנו ובכך פתחו את הדלת לימין. הטענה המופרכת לפיה בספירה המוניציפלית "אין ימין ואין שמאל" אינה רווחת בשום מקום בעולם. בשבועות האחרונים התקיימו בחירות מוניציפליות בתורכיה, בצרפת ובהולנד והן נמדדו באופן מובהק בהישגיו של הימין הקיצוני אל מול הישגי השמאל.
הבעיות החריפות שהעלו מקימי עיר לכולנו לסדר היום הציבורי לא נעלמו ואף הוחרפו והן מחייבות הצבת אלטרנטיבה ממשית, כפי שבישרה הרשימה עם הקמתה. כעת, כאשר אין לרון חולדאי עוד מי שיאתגר אותו, נותרנו אנחנו, תושבי תל אביב, עם הברירה הטבעית: הקמת רשימה חיצונית למועצה, כזו שתאחד את שלל המאבקים של אוכלוסיות שונות שהעירייה זנחה או הפקירה לטובת שלטון הימין ובעלי ההון: תושב יפו הערבים, צעירים שנאבקים במחירי שכר הדירה, עובדים (כדוגמת עובדי מתחם ביאליק), פליטים שזקוקים לתמיכת העיריה, תושבי שכונות גבעת עמל, פעילים חברתיים, מקימי עיר לכולנו וכל תושבת ותושב שרוצים לחיות בעיר הזו על בסיס עקרונות של שלום וצדק אחד לכולם.
*ניר נאדר התמודד למועצת העיר ברשימת "עיר ללא גבולות".