מפלגת דעם תומכת באביב הערבי ובצעירי המהפיכה המצרית בכיכר תחריר המפגינים נגד חטיפת המהפיכה ע"י מורסי ותנועת האחים המוסלמים.
לאחר שנשיא האחים המוסלמים נטל לעצמו את כל הסמכויות החוקתיות וכפה עצמו כדיקטטור חדש על מצרים, יצאו צעירי כיכר תחריר לרחובות וכבשו את הכיכרות מחדש. 30 מפלגות ייסדו את "החזית להצלה לאומית", הכוללת את כל הכוחות שנאבקו להביא את הדמוקרטיה למצרים. גם אגודת השופטים קוראת לשביתה כללית.
האחים המוסלמים ובני בריתם הסלאפים הם אויבי הדמוקרטיה. כמו חמאס בשטחים הכבושים, הם דוגלים בדמוקרטיה כדרך להשתלט על השלטון, אבל מייד עם הגיעם לשם פועלים כדי לבטלה ביחד עם חופש הביטוי וחופש ההתארגנות, וחוזרים לדיכוי הנשים. כוונתו של מורסי פשוטה – לגנוב את החוקה. הוא רוצה משטר דתי הלכתי, ולא חוקה מודרנית ודמוקרטית.
המרצע יצא מן השק, האחים המוסלמים טעו ובגדול, וצעירי המהפכה יגבו מהם את מלוא המחיר. האביב הערבי חי ובועט ואין ממנו חזרה.
אודות דעם כלכלה ירוקה - מדינה אחת
מפלגת דעם מציעה את הגרין ניו דיל ישראלי-פלסטיני כתשובה המתאימה הן למשבר הפוליטי והכלכלי שישראל עוברת, והן ליצירת בסיס לבניית שותפות ישראלית-פלסטינית אמתית. זוהי התכנית שבאמצעותה ניתן לסיים את הסכסוך בין העמים, ולהביא לביטול משטר האפרטהייד אשר ישראל כופה על הפלסטינים בשטחים הכבושים. זאת התכנית שבכוחה להחליף את הכיבוש בשותפות על בסיס של צדק אזרחי, שיעניק זכויות אזרחיות מלאות לפלסטינים כמו לישראלים במסגרת מדינה משותפת.
אנו קוראים לשינוי סדר העדיפויות הכלכלי והחברתי. המאבק לעצירת משבר האקלים והצלת העולם מכיליון, אינם משימה "ציונית" או "פלסטינית", אלא משימה כלל אנושית. כמו שאי אפשר ליישם מדיניות ירוקה בארה"ב במנותק מטיפול בגזענות נגד השחורים; כך אי אפשר ליישם מדיניות ירוקה בישראל במנותק מחיסול משטר האפרטהייד כלפי הפלסטינים, והאפליה הגזענית נגד האזרחים הערבים בישראל.
הצטרפו היום למאבק במשבר האקלים ולמען חברה צודקת ושוויונית.
כתיבת תגובה