המחאה ניתקה את עצמה מהשאלה המדינית ובכך חיזקה את הימין מדובר בהזדמנות פז שהוחמצה והתוצאה היא הקצנה

<img class="alignright" src="http://heb.daam.org.il/wp-content/uploads/2012/12/asmaglobes.jpg" alt="" width="58" height="82" />ביקורתה של אסמא אגבארייה זחאלקה על תנועת המחאה, שהיא היתה פעילה בה, התמקדה בשלוש נקודות. ראשית, המסר הפוליטי היה מטושטש, וראשי המחאה נמנעו מלכוון אצבע מאשימה אל האחראי לההתדרדרות במצב הכלכלי, ראש ממשלת ישראל נתניהו, ולא קראו להתפטרותו. שנית, המחאה התחמקה מנושא הסכסוך הישראלי פלסטיני, בטענה שהוא אינו פתיר. שלישית, האוכלוסייה הערבית לא היתה שותפה למחאה, והאחריות לכך מוטלת הן על הנהגת המחאה, והן על המנהיגים הערבים.

כך אמרה אגבארייה זחאלקה העומדת בראש רשימת מפלגת דעם לכנסת, בפאנל על כלכלה וחברה בוועידת ישראל לעסקים, שהתקיים היום אחר הצהריים במלון אינטרקונטיננטל בתל אביב.

עוד אמרה אגבארייה זחאלקה: "ישראל אינה מפלה בין יהודים לערבים כשהם עניים, יש כאן מכנה משותף רחב".

ביקורתה של אסמא אגבארייה זחאלקה על תנועת המחאה, שהיא היתה פעילה בה, התמקדה בשלוש נקודות. ראשית, המסר הפוליטי היה מטושטש, וראשי המחאה נמנעו מלכוון אצבע מאשימה אל האחראי לההתדרדרות במצב הכלכלי, ראש ממשלת ישראל נתניהו, ולא קראו להתפטרותו. שנית, המחאה התחמקה מנושא הסכסוך הישראלי פלסטיני, בטענה שהוא אינו פתיר. שלישית, האוכלוסייה הערבית לא היתה שותפה למחאה, והאחריות לכך מוטלת הן על הנהגת המחאה, והן על המנהיגים הערבים.

ההליכה על מצע חברתי לבדו, משאירה את הזירה הפוליטית לימין, ומושאירה את הזירה לימין הכלכלי שהוא גם פוליטי, וכלן התוכניות החברתית הופפכת לבלתי ישימה.

אודות דעם כלכלה ירוקה - מדינה אחת

מפלגת דעם מציעה את הגרין ניו דיל ישראלי-פלסטיני כתשובה המתאימה הן למשבר הפוליטי והכלכלי שישראל עוברת, והן ליצירת בסיס לבניית שותפות ישראלית-פלסטינית אמתית. זוהי התכנית שבאמצעותה ניתן לסיים את הסכסוך בין העמים, ולהביא לביטול משטר האפרטהייד אשר ישראל כופה על הפלסטינים בשטחים הכבושים. זאת התכנית שבכוחה להחליף את הכיבוש בשותפות על בסיס של צדק אזרחי, שיעניק זכויות אזרחיות מלאות לפלסטינים כמו לישראלים במסגרת מדינה משותפת. אנו קוראים לשינוי סדר העדיפויות הכלכלי והחברתי. המאבק לעצירת משבר האקלים והצלת העולם מכיליון, אינם משימה "ציונית" או "פלסטינית", אלא משימה כלל אנושית. כמו שאי אפשר ליישם מדיניות ירוקה בארה"ב במנותק מטיפול בגזענות נגד השחורים; כך אי אפשר ליישם מדיניות ירוקה בישראל במנותק מחיסול משטר האפרטהייד כלפי הפלסטינים, והאפליה הגזענית נגד האזרחים הערבים בישראל. הצטרפו היום למאבק במשבר האקלים ולמען חברה צודקת ושוויונית.